logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2021 > UFO-Mail nr. 324

UFO-Mail nr. 326
1. april 2021


Når en aprilsnar bliver alvor

Den 20. juni 1977 udsendte ITV i Storbritannien Alternative 3, der til forveksling lignede en dokumentarudsendelse. Afsnittet blev præsenteret som en del af serien Science Report produceret af Anglia TV. Den indledende speak forklarede, at man oprindeligt havde tænkt sig at sende et helt andet afsnit, men noget var gået galt.

Teamet bag serien Science Report havde haft til hensigt at udsende et afsnit om den britiske hjerneflugt - om hvordan britiske forskere forlod landet for at finde bedre betalte jobs i udlandet, men i løbet af deres research havde nyhedsteamet opdaget, at mange af de forskere, som de ville interviewe, ikke kun havde forladt landet: De var tilsyneladende forsvundet på mystisk vis fra Jordens overflade.

Forskernes forsvinden havde fået nyhedsteamet til at grave dybere. De kunne nu afsløre en global sammensværgelse, helt op på allerhøjeste niveau i amerikanske og sovjetiske regeringskredse.

Tilbage i 1950'erne havde toneangivende topforskere i Øst og Vest erfaret, at Jorden på grund af menneskehedens handlinger stod over for en ustoppelig miljøkatastrofe, som ville resultere i den næsten sikre udryddelse - Jordens undergang. Verdens regeringer havde kun tre muligheder for at imødegå katastrofen:

  • Alternativ 1: Drastisk at reducere Jordens befolkning.
  • Alternativ 2: Opføre store underjordiske byer til at huse regeringsembedsmænd, indtil krisen er stabiliseret.
  • Alternativ 3: Etablere en „Noahs Ark“-koloni med menneskehedens bedste og lyseste hoveder langt væk fra Jorden, helst på Mars.

Den truende krise havde fået højtstående embedsmænd i de amerikanske og sovjetiske regeringer til at samarbejde for at gøre alternativ 3 til en realitet: Topvidenskabsmænd på tværs af landegrænser samarbejder i øjeblikket, og i dybeste hemmelighed planlægges det, hvordan selvsamme videnskabsmænd kan forlade Jorden, kolonisere og komme i sikkerhed på en anden planet.

 
Åbningsscenen i Anglia TV's „Alternative 3“-aprilsnar.

Gennem interviews med formodede astronauter og forskere samlede dokumentaren bevismateriale, der angiveligt afslørede, at Sovjetunionen og USA sammen havde nået Mars så tidligt som i 1961, at Apollo-rumprogrammet blot havde været en afledningsmanøvre for at skjule det sande formål bag NASA's mange raketopsendelser, og at forskere nu blev bortført for at arbejde på Mars.

Alternative 3 virkede ligesom Orson Welles' radiohørespil War of the Worlds fra 1938 så overbevisende, at mange britiske tv-seere troede, at dokumentaren var den skinbarlige virkelighed, og Anglia TV blev efter udsendelsens afslutning (den blev i øvrigt aldrig genudsendt) lagt ned af en telefonstorm.

Hvis seerne havde set lidt nærmere efter, ville de dog have opdaget, at afsnittets copyright-meddelelse var dateret 1. april - selv om afsnittet ikke som planlagt blev udsendt den 1. april, men den 20. juni pga. en arbejdsnedlæggelse - og at rulleteksterne efterfølgende viste navnene på alle skuespillere.

Aprilsnaren Alternative 3 var skrevet af Chris Miles og David Ambrose med underlægningsmusik af Brian Eno.

 
Fra krediteringsrulleteksterne i „Alternative 3“.

Selv efter at producenterne meddelte, at det hele havde været en vittighed, insisterede mange på, at Alternative 3 var den ægte vare, og at „dokumentaren“ var et led i Verdensregeringens eller „Den dybe stat“'s globale mørklægningskampagne. Ved at fremstille Alternative 3 som et tilsyneladende fantasifuldt fupnummer ville ingen få mistanke om, at udsendelsen faktisk fortæller den skræmmende sandhed, lød logikken.

Alternative 3 var ikke blevet udsendt i USA i 1977, men året efter kom historien i bogform i USA med Leslie Waitkins som forfatter. Bogen præsenterede også historien som sandfærdig. Hvis det i perioder var svært at skaffe bogen hos boghandlerne, blev det tolket som „Den dybe stat“'s forsøg på at skjule sandheden. Michael Barkun, professor i statskundskab, skriver i bogen A Culture of Conspiracy - Apocalyptic Visions in Contemporary America, at denne paranoide frygt er særlig udbredt i USA.

Alternative 3 nævner intet om ufoer eller aliens, men dens bidrag til konspirationsteoriernes knopskydning består i senere forgreninger, hvor ufoerne og truslen om en invasion af Jorden fra det ydre rum formodes at være opfundet af den superhemmelige skyggeregering for at opnå tilstrækkelig magt og ressourcer til at gennemføre den storstilede rumkolonisering.

Da scenariet i Alternative 3 i de følgende år for alvor blev udfoldet i ufokredse, gik ufo-konspirationsteorierne to forskellige veje:

  • Der eksisterer en reel trussel fra det ydre rum, og personerne i „Den dybe stat“ samarbejder med de fjendtlige aliens.
  • Ufoer fra det ydre rum er et svindelnummer udtænkt af „Den dybe stat“ for egen ondskabsfulde vindings skyld for at fjerne opmærksomheden fra den virkelige ondskab.

Den fiktive Alternative 3-dokumentar tilbød som det første produkt en mangefacetteret og omfattende konspirationsteori. Ufoer og aliens blev en del af denne konspirationsfortælling, da George C. Andrews udgav bogen Extra-Terrestrials Among Us.

Ifølge Andrews bruger onde aliens „en privilegeret jordisk elite“ til at manipulere og kontrollere menneskeheden. I USA er CIA „en regering i regeringen“ og repræsenterer en „organiseret fascisme“ og står bag mordet på præsident John F. Kennedy. Amerikanske borgere med afvigende holdninger indespærres i koncentrationslejre, og der vil snart blive indført undtagelsestilstand i hele USA, ligesom den amerikanske forfatning vil blive sat ud af kraft.

George C. Andrews indledte en hektisk periode i 1980'erne i visse amerikanske ufokredse med stadig vildere konspirationsteorier.

Selv i dag lever de bindegale, men farlige konspirationstanker videre i højreekstreme grupperinger i USA. Tænk blot på QAnon, der spillede en aktiv rolle under angrebet på Kongressen den 6. januar 2021. Under urolighederne mistede fem personer livet, og flere blev såret. Blandt de voldelige demonstranter var der tilhængere af det højreorienterede internetfællesskab QAnon, som FBI tidligere har advaret imod, men som Donald Trump under sin præsidentperiode nægtede at lægge afstand til.


Hvad er QAnon?

QAnon:

  • er et internetfællesskab af højreorienterede konspirationsteoretikere.
  • er en forkortelse for „QAnonymous“.
  • er navngivet efter en bruger på sitet 4Chan. Brugeren, der kaldte sig „Q“, begyndte i oktober 2017 at sende kryptiske beskeder, som et stigende antal følgere begyndte at fortolke og videreformidle.
  • tror på „Den dybe stat“ (Deep State), som ifølge QAnon dækker over en magtfuld elite, der bortfører børn og udfører satanistiske ritualer. „Den dybe stat“ bekæmper ifølge QAnon Donald Trump og hans tilhængere.
  • ser Donald Trump som en frelser, der fører en hemmelig krig mod magteliten (Den dybe stat). For QAnon-tilhængerne repræsenterer Trump det absolutte gode - en person, der kan levere sejren over alt ondt. En sejr til de hvide, kristne konservative.


Kilder:


Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2021. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted