logo
Danmarks UFO Forening 
Forside > UFO-Mail > UFO-Mail 2023 > UFO-Mail nr. 402

UFO-Mail nr. 402
11. november 2023


Ny indrapporteringsmulighed på AARO’s hjemmeside

Pentagons ufo-kontor, AARO, har langt om længe lanceret en mulighed for indrapportering fra statsansatte - men ikke kun af ufooplevelser.

Pentagons ufo-kontor AARO (All-domain Anomaly Resolution Office) har længe været beskyldt for at være langsomt og tillukket - og ikke sige sandheden om ufoer.


Ny indrapporteringsmulighed på hjemmesiden

Men siden AARO er blevet flyttet rent organisatorisk i Pentagon, er der begyndt at ske noget.

Således kunne AARO i slutningen af oktober 2023 åbne op for en ny mulighed for, at statsansatte kunne indsende rapporter på AARO's hjemmeside.

Men ikke (kun) om ufooplevelser.

Faktisk viser rapportformularen sig mere at være målrettet whistleblowers og andre førstehåndsvidner til de påståede hemmeligholdte og mørklagte programmer med reverse engineering af ufoteknologi end en mulighed for at indrapportere ufooplevelser.

Det kan virke som et knæfald for det pres, som ufokontoret har været under fra førende ufopersonligheder, politikere og journalister. Men faktisk er det „bare“ en del af det opdrag, som kontoret havde fået i den gældende NDAA for 2023.

Besynderligt nok kan formularen ikke anvendes til at indrapportere klassificerede oplysninger - som de hemmeligholdte og mørklagte programmer må forventes at være.

Så hvad den i praksis kan bruges til udover almindelige ufoobservationer, er ikke lige til at få øje på.Farvel til dr. Sean Kirkpatrick
som chef for AARO

Kort efter offentliggørelsen af den nye indrapporteringsmulighed på AARO's hjemmeside, kom udmeldingen om, at dr. Sean Kirkpatrick forlader posten som chef for Pentagons ufokontor. Udmeldingen kommer efter en længere hetz mod dr. Kirkpatrick fra flere ledende ufopersonligheder - men skulle efter sigende have været planlagt siden en gang i sommer.

 
I løbet af sin tid på posten som direktør for det amerikanske ufokontor har Kirkpatrick tillagt sig et udseende, der mere og mere minder om dr. J. Allen Hynek, den tidligere videnskabelige chef for bl.a. Project Blue Book.
(Foto: Wikipedia)

I et personligt interview i det amerikanske onlinemedie Politico med AARO's chef dr. Sean Michael Kirkpatrick kom den længe ventede udmelding om, at han forlader Pentagons ufokontor i løbet af december i år.

Det kunne synes som en stor sejr for den hetz, som flere ledende ufopersonligheder - særlig australske Ross Coulthart - længe har kørt mod dr. Kirkpatrick. En mand, der i øvrigt på mange måder udseendemæssigt minder meget om dr. J. Allen Hynek, der var videnskabelig chef i flere af de ufoundersøgelser, som Pentagon havde kørende op gennem 1950'erne og 1960'erne.


Beskyldt for både det ene og det andet

For ikke nok med at kontoret er blevet beskyldt for at virke lammet og langsommeligt under hans ledelse. Han er også blevet beskyldt for at lyve om, hvorvidt han har talt med en lang række af de førstehåndsvidner, som whistlebloweren David Grusch skulle have sin viden om de hemmelige ufoprogrammer fra. Samt om, hvorvidt Kirkpatrick har forsøgt at få et møde i stand med netop Grusch eller ej.

Der har også været rygter fremme om, at Kirkpatrick havde et hemmeligt advisory board bestående af hårdnakkede ufobenægtere. Og alt muligt andet, som skulle underbygge fortællingen om, at den amerikanske regering og Pentagon forsøger at mørklægge de hemmelige ufoprojekter, som skulle have fundet sted og fortsat foregå. Og beholde det sådan.


Ross Coulthart har ledet an

Særlig højrøstet har den australske journalist Ross Coulthart været. Han er bl.a. kendt i ufokredse for podcasten NeedToKnow og bogen In Plain Sight, som for nylig udkom i en opdateret udgave. Både i podcasten og i flere interview er Coulthart kommet med skarp kritik af dr. Kirkpatrick.

Og hen over de seneste uger er hans kritik af dr. Kirkpatrick blevet endnu mere højrøstet - og nederdrægtig. Måske fordi rygterne om hans afgang allerede var nået Coulthart, så dr. Kirkpatricks afgang kunne komme til at ligne et „win“ for ham.

Således postede Coulthart forleden en række opslag på X (det tidligere Twitter), som skulle afsløre, at Kirkpatrick har startet et nyt firma sammen med sin kone. Og snart skal tiltræde en stilling på Oak Ridge National Laboratory. Underforstået: Han er på vej væk fra AARO.

 
Australske Ross Coulthart har ført an i smædekampagnen mod dr. Sean Kirkpatrick.
(Fotos: Skærmbilleder fra X)
 


  

Dr. Kirkpatrick fremstillet som Pinocchio, der jo netop er kendt for at få en lang næse, når han lyver.
Foto: Skærmbillede fra X)
 

Endnu grovere gik The Good Trouble Show with Matt Ford til værks på showets X/Twitter-profil. Her postede de et billede af dr. Kirkpatrick som Pinocchio, der bliver styret som en marionetdukke af sin chef.

Og ganske få dage senere dukkede der så - af alle steder i verden - en artikel op i det britiske Daily Mail om, at Pentagon allerede havde afholdt jobsamtaler med fire potentielle kandidater til at overtage Kirkpatricks stilling. Og at der ville komme et skifte på direktørposten hos AARO ved årsskiftet.

Hvordan det var lykkedes det engelske dagblad at få nys om den historie, er mig lidt af en gåde.


Pentagon gjorde det kun værre

 
Susan Goughs dementi bar kun mere ved til rygterne om dr. Sean Kirkpatricks snarlige afgang.

Men i vore internet-dage kan den slags nyheder hurtigt komme over Atlanten. Og så snart det blev dag i USA, var Pentagon da heller ikke sene til at komme med et dementi.

Men pressechef Susan Goughs formulering af dementiet gjorde ligesom ikke sagen bedre, for her hed det at:

„Dr. Kirkpatrick forbliver direktør for AARO. Han er ikke i øjeblikket medarbejder hos Oak Ridge National Laboratory. Vi har ikke nogen AARO personalemæssige bekendtgørelser at komme med for nuværende.“

Kort sagt bar dementiet kun mere ved til rygterne om dr. Sean Kirkpatricks snarlige afgang - og snart flød UFOTwitter på X over med forslag til, hvem den nye direktør kunne være. Eller gerne måtte blive.


Et trist farvel

Rygterne viste sig dog at tale sandt. Det er med SUFOI's øjne et trist farvel til en direktør, som har forsøgt at holde den videnskabelige fane højt i AARO's undersøgelser af indrapporterede ufooplevelser. Men åbenbart lidt for højt, hvis det står til hans mange kritikkere blandt ufopersonligheder, politikere og journalister.

Ifølge vores normalt meget pålidelige kilder i vores internationale ufonetværk har Pentagon dog haft svært ved at finde en erstatning for dr. Kirkpatrick. For ifølge de samme kilder har skiftet været planlagt en gang i sommers, fordi dr. Kirkpatrick mente, han havde indfriet de ting, han havde lovet.

Men efter sigende skulle alle dem, som er blevet tilbudt jobbet, have afvist det. Netop fordi de ved, at de nemt ender i samme situation som dr. Kirkpatrick. For han blev jo på mange måder prygelknabe for de ledende ufopersonligheders hetz mod Pentagons og den amerikanske regerings påståede hemmeligholdelse af reverse-engineering af ufoteknologi.

Når det nu er meldt ud, må det så enten betyde, at der er fundet en afløser - eller også kommer kontoret til at køre videre under ledelse af en af dr. Kirkpatricks underordnede.

Det vides ikke på nuværende tidspunkt.

Så lige nu drøner den amerikanske ufoføljeton videre - som altid. Næste nedslag skulle være en SCIF-høring med efterretningstjenestens Inspector General og en udlevering af dennes rapport om Grusch til de amerikanske politikere.

Så som vanligt følger der snart endnu en fortsættelse. Som i enhver god sæbeopera.


Sidste nyt

Ifølge The Debrief har Pentagon ansat den tidligere efterretningsofficer Timothy A Philips som ny „Deputy Director“ i AARO. Det svarer lidt til det, vi kalder en souschef på dansk, som får det formelle ansvar for den operationelle drift af ufo-kontoret i hverdagen. Imens fortsætter jagten på dr. Kirkpatricks efterfølger.Nazisternes flyvende tallerkener bliver grundigt og overbevisende smadret

 
Nettet vrimler med billeder som dette, der tilsyneladende viser et bevæbnet nazistisk luftfartøj. Billedet er selvfølgelig skabt i et billedbehandlingsprogram og er resultatet af en fantasifuld tankegang og en del fingersnilde - ligesom historierne om de nazistiske flyvende tallerkener.

Ufomyten er rig på konspirationsspekulationer, fantaster, lykkejægere, naive troende og sejlivede rygter. Historierne om de nazistiske flyvende tallerkener rummer det hele. Disse vidunderfartøjer skulle angiveligt være udviklet under Anden Verdenskrig, men kom for sent til at vende nazisternes krigslykke. I nogle versioner af fortællingerne brugte Hitler og andre nazi-spidser disse avancerede fartøjer til at flygte i til en base et sted på Antarktis eller måske på Månens bagside, hvorfra de planlagde et comeback og endnu et forsøg på at erobre verden. Historierne er så åndssvage og bizarre, at mange klogeligt har holdt dem ud i strakt arm. Men ikke Maurizio Verga. Han har brugt en stor del af sit liv på at indsamle og studere alt tilgængeligt kildemateriale og finde svar på spørgsmålene: Hvordan og hvorfor er historierne opstået? Hvem står bag? Og er der skyggen af troværdige fakta i nogen af historierne?

Maurizio Verga har med storværket Flying saucers from Naziland - The real story of the Nazi UFOs leveret et både omfattende og overbevisende bidrag til forståelsen af nazi-ufo-myten, og så er der ovenikøbet kun tale om bind 1, som dækker perioden 1947-50. Verga er allerede i fuld gang med bind 2, som går frem til 1954.

Myten - som har adskillige varianter - blev født i 1947 i skyggen af Anden Verdenskrig. Aviserne var ikke længere underlagt krigscensuren, og pressen var sulten efter gode historier. De kunne hurtigt spredes, og man skrev flittigt af efter hinanden uden at tjekke kilderne - ligesom vi kender det i dag ifm. Pentagon-ufo-historierne.

 
Maurizio Verga: „Flying saucers from Naziland - The real story of the Nazi UFOs. Volume 1“, 312 sider, rigt illustreret, 700 fodnoter, register og omfattende bibliografi, Independently published 2023. Glimrende forord af Giuseppe Stilo fra CICAP (Italian Committee for the Investigation of Pseudoscience Claims

Det er et faktum, at nazisterne havde haft mange avancerede teknologiske projekter på tegnebordet under krigen, så hvorfor ikke også flyvende, tallerkenformede fartøjer, måske de fartøjer der fik massiv presseomtale i USA i sommeren 1947?

Lykkejægere i bl.a. Tyskland påstod, at de havde arbejdet på tophemmelige nazistiske projekter med udviklingen af avancerede luftfartøjer. De fodrede den sultne presse med fantasifulde og opdigtede historier. Det gav både status og måske lidt berømmelse, men i hvert fald smør på brødet i en fattig efterkrigstid.

Historierne knopskød og fik vind i sejlene af nazistiske drømmere samt de vedvarende rygter om, at Hitler ikke døde i Berlin, men flygtede. Senere, da Den Kolde Krig blev koldest, og Sovjetunionen blev opfattet som den allerstørste trussel udefra, opstod historierne om, at sovjetrusserne havde overtaget nazi-ufoerne og videreudviklet dem og nu udspionerede og chikanerede Vesten.

På over 300 sider og med inddragelse af hundredvis af kilder (fortrinsvis datidens aviser) analyserer Maurizio Verga alle historierne, deres oprindelse og personerne bag og dokumenterer på overbevisende vis, at den menneskelige fantasi og behovet for at tro på selv det mest usandsynlige er grænseløs. Og nazi-ufoerne? Ja, de er lige så virkelige som julemanden.

Flying saucers from Naziland - The real story of the Nazi UFOs er på alle måder et imponerende værk i A-4 format: Omfangsrigt med mange illustrationer i s/h, sprængfyldt med kilder (mange oversat og bragt i fuld længde - og aldrig set før), forbilledlig kildekritik, forsynet med 700 noter, velargumenteret og godt skrevet.


Flying saucers from Naziland - Nazi UFOs (Book trailer)


Læs mereJuletilbud 1


Køb 3 og betal for 2!

Nu har du muligheden for at købe SUFOI's populære jubilæumsbog UFO'er Myter og viden billigt og give bogen som julegave til dine ufovenner. Normalprisen er kr. 447. Du betaler kun kr. 298, hvilket svarer til 2 bøgers pris.

Bestil dine 3 eksemplarer her.

Tilbuddet gælder til og med den 1. december 2023.

Ved alle bestillinger opkræves forsendelsesomkostninger på kr. 60,00 - uanset hvor meget du køber.


„UFO'er - Myter og viden“ anbefales af Dansk BiblioteksCenter: „... Spændende og flot bog ... Bogen udstråler, at forfatterne har stort engagement og passion for mange af de myter og historier som omgiver UFO'er, og den virker samtidig både saglig og velresearchet. Bogen er velskrevet og layoutet er lækkert udført. De mange flotte fotografier og illustrationer fuldender værket ... Frem til den 1. december 2023 kan du købe 3 eksemplarer med stor rabat og have julegaverne klar til dine ufovenner!Juletilbud 2


Køb for mindst 50 kroner og få en boggave!

Hvis du senest den 1. december 2023 køber for mindst 50 kroner i SUFOI's Butik , får du ganske gratis en bogpakke bestående af 6 titler.


Når du køber for mindst 50 kr. i SUFOI's webbutik senest den 1. december 2023, får du også disse 6 titler: „Dobbeltmåner“, „Jagten på Exmoor-uhyret“, „Synspunkter“, „Mirakelmanden Uri Geller“, „UFOer: Hvad siger videnskaben?“ og „UFO-bølger“ - ganske gratis.Ved at være udsolgt!

Du kan stadig nå at købe Ole Henningsens Danske X-filer - Forhistorien. Men vær hurtig, for vi har kun 5 eksemplarer tilbage på hylden. Prisen er kr. 329, og bogen bestilles her.


 
Om „Danske X-filer - Forhistorien“ skriver UFO-Sverige: „... Målet har været at forsøge at få et så fuldstændigt billede af det danske forsvars arbejde med ufo-spørgsmålet, herunder hvordan det blev håndteret over for offentligheden, og hvilke undersøgelser man gjorde af selve fænomenet ... Ole Henningsen er den helt rigtige til at tage sådan en udfordring op. Med mange års erfaring er han en grundig og vidende efterforsker uden forudfattede meninger om det materiale, han beskæftiger sig med. Samtidig har han en kritisk, undersøgende pen, som hjælper læseren med at sætte tingene i deres rette sammenhæng ... indholdet er førsteklasses, og giver et godt billede af, hvordan det danske forsvar og de tidlige danske ufo-grupper forholdt sig til fænomenet ...“

Samler du på frimærker? Så kan du stadig nå at få fat på SUFOI's to forskellige 25 års-jubilæumsudgivelser fra 1982, Se dem her.


SUFOI sælger også bøger til børn og unge.
(Illustration: Pixabay)

Ved alle bestillinger opkræves forsendelsesomkostninger på kr. 60,00 - uanset hvor meget du køber. 
Frederik Dirks Gottlieb: „UFO-Mysteriet - På sporet af min far og de flyvende tallerkener“, 236 sider, Gyldendal 2023.

Det virkelig interessante mysterium i UFO-Mysteriet

Vi har tidligere anmeldt „ufo-delen“ af Frederik Dirks Gottliebs nye bog UFO-Mysteriet. Så i denne anmeldelse ser jeg nærmere på den „anden del“ af bogen, som rent faktisk omhandler det største ufomysterium af dem alle. Og det er efter min mening bogens helt store styrke.

Som Karsten Bomholt allerede var inde på i seneste nummer af UFO Mail indeholder Flyvende Tallerken podcast-værten Frederik Dirks Gottliebs nye bog UFO-Mysteriet en masse personlige kapitler om hans far, og dennes store passion for ufoer.

Samt en række kapitler om ufosagen fra Kenneth Arnolds observation i 1947 og frem. Og endelig også en række kapitler sidst i bogen, der fortæller om tilblivelsen af podcasten Flyvende Tallerken, som for en stor dels vedkommende er et resultat af Frederiks forsøg på at forstå sin far bedre ved at dykke ned i hans ufointeresse.

Så med lidt god vilje vil jeg påstå, at UFO-Mysteriet ikke bare indeholder et, men hele tre forskellige ufomysterier:

  • Det store, globale ufomysterium, vi er så mange, der interesserer os indgående for.
  • Det personlige ufomysterium, som Frederiks far, Ebbe, var for Frederik og familien.
  • Det ufomysterium, der handler om, hvorfor vi, der går op i ufoer, kan blive så bidt af det.

Og skal jeg være helt ærlig, må jeg indrømme, at jeg synes, netop det sidste ufomysterium måske i virkeligheden er det største. Og at det er eksemplificeret rigtig godt i form af bogens andet ufomysterium, nemlig Frederiks søgen efter at forstå sin afdøde fars ufofascination.

Hvorfor er ufoer så svære at slippe, når du først er blevet interesseret i dem? For undervejs i processen med at forstå sin far og starte en podcast om ufoer kommer Frederik med en masse betragtninger og står over for en række spørgsmål, som enhver, der interesserer sig bare lidt mere end grundlæggende for ufoer, også på et eller andet tidspunkt har stillet sig selv:

  • Tager min karriere skade af, at jeg går så meget op i ufoer?
  • Tænker mine venner og familie, at jeg er ved at blive småskør?
  • Hvorfor orker jeg egentligt det her - og hvorfor kan jeg bare ikke lade det ligge?

Jeg kender dem i hvert fald alt for godt selv - og som ufoskeptiker bliver det bare endnu mere mærkeligt. Hvorfor kan jeg dog ikke bare indse, at ufoer ikke eksisterer - og så lade dem, der tror på det, rode med det. Som en god barndomsven sagde til mig for ganske få måneder siden.

Men det kan jeg bare ikke - af nøjagtig samme grund som dem, der „tror“.

For netop det med „tro“ er ifølge Frederiks mening vigtig for at forstå den enorme drivkraft, der holder os ufointeresserede fast i emnet. Og gør det svært at lægge det til side.

Det tror jeg også, og det snakker Frederik og jeg meget mere om i det interview, du kan høre sammen med min fulde anmeldelse af bogen her.


Ikke bare endnu en ufobog

Så på mange måder er UFO-Mysteriet slet ikke en ufobog - i hvert fald ikke i gængs forstand med observationsberetninger, teorier og den slags.

Nej, faktisk er den så meget mere, netop fordi den italesætter en side af „ufomysteriet“, som måske nok allermest optager nære slægtninge, venner eller koner, kærester og så videre til os, som går op i ufoer. Men som vi ikke kan se os fri for også at tænke over fra tid til anden.

Det gør UFO-Mysteriet til en ufobog i sin helt egen kategori. Og den skal læses, netop fordi den dykker ned i det største ufomysterium af dem alle - og ikke bare den sædvanlige fortælling om ufoer.

Læs ufo-beretninger på www.ufo.dk

Seneste indberetninger til SUFOI om ufo-oplevelser kan ses på www.ufo.dk under Observationer. 

Bliv medlem af SUFOI's Støttekreds
i 2024

- og vælg en bog

Foreningen Skandinavisk UFO Information drives af frivillig og ulønnet arbejdskraft. Vores primære opgave er at give offentligheden seriøs information om ufomyten gennem ufo.dk og sekundært at registrere observationer af usædvanlige himmelfænomener. Du kan læse om SUFOI's formål og vision her.

Du kan med et økonomisk bidrag på kr. 400 - og naturligvis gerne mere - gøre det muligt for os fortsat at drive ufo.dk og foretage undersøgelser af ufooplevelser.

Vi håber, at rigtig mange vil fortsætte med at bakke op om vores arbejde ved at blive medlem af støttekredsen.

Betaling foregår via netbank til Regnr.: 1551 Kontonr: 9117725. Skriv navn, adresse, mobilnr., e-mail - og bestillingskode (fx. Bog A) på den ønskede, gratis titel.

Som medlem af SUFOI's Støttekreds har du ingen forpligtelser over for foreningen. Støttebeløbet gælder for et år.


Vælg 1 af disse 4 titler:
 

 
Er vi alene?

Avi Loeb, ledende astrofysiker ved Harvard University, fremlægger sin kontroversielle teori om, at vores solsystem for nylig blev besøgt af avanceret og fremmed teknologi fra en fjern stjerne. Bogen er en tankevækkende rejse til videnskabens og den menneskelige forestillingsevnes yderste grænser.
Vælg bog A
 
 
Astrofysik for travle mennesker

Universet er på én gang vores hjem og en verden af enormt komplekse begreber. Så hvordan skal alle vi, der ikke har en grad i fysik, forstå det? Den berømte amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tysons lille, charmerende bog Astrofysik for travle mennesker er skrevet, så du og jeg kan få en fornemmelse af vores vilde og smukke hjem, mens vi venter på bussen, eller morgenkaffen brygger færdig. Her er alle de vigtigste idéer og opdagelser, der ligger til grund for vores moderne forståelse af universet, serveret med liv, vid og en humoristisk pen. Fra Big Bang til sorte huller, fra kvarker til kvantemekanik og mørkt stof og jagten på at opdage exoplaneter og finde andet liv i universet.
Vælg bog B
 
 
 
Guldet venter!

I denne bog fortæller Klaus Aarsleff om skattelegender, om skatte der ikke er fundet endnu, om store skatte som er fundet, og om hvordan moderne teknologi i dag har gjort det meget lettere at være skattejæger.
Vælg bog C
 
 
UFO'er - Myter og viden

SUFOI fyldte 60 år den 17. december 2017. Det blev markeret med bogudgivelsen UFO'er - Myter og viden. Det er en stor og flot indbundet bog med mange spændende artikler om ufomyten og dens udvikling. Bogen præsenterer også resultaterne af den viden, som SUFOI og forskere verden over har indsamlet. I bogen kan du læse om de mest berømte ufooplevelser, få overblikket og naturligvis sikre dig mange timers underholdende læsning.
Vælg bog DUFO-Mail udgives af Skandinavisk UFO Information.

© SUFOI 2023. Nyhedsmedierne kan, i henhold til ophavsretsloven og med tydelig kildeangivelse, bringe citater fra signerede artikler. Artikler må kun bringes i deres hele udstrækning efter skriftlig aftale med Skandinavisk UFO Information - SUFOI. Print og fotokopier af indhold fra UFO-Mail er belagt med Copydan-vederlag.

 
 
Retur til artiklens begyndelse 
© Skandinavisk UFO Information - SUFOI • Eilekiersvej 14, 4100 Ringsted